Haber

Putin, Duma’ya yurtdışındaki Ruslara karşı ayrımcılığı cezalandırmayı düşünmesi talimatını verdi

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin 7 Aralık 2022’de ilan edilecek. Rusya Sivil Toplumu Geliştirme ve İnsan Hakları Kurulu toplantısındadün prestijiyle verdiği talimat listesini onayladı.

Putin, İnsan Hakları Konseyi’nin yurtdışındaki Ruslara yönelik ayrımcılık eylemlerinin cezalandırılmasına ilişkin önerilerinin değerlendirilmesi için Duma’ya Rusya Başsavcılığı ve Soruşturma Komitesi ile birlikte çalışması talimatını verdi.

Putin, Duma’dan gerekli görülmesi halinde mevcut mevzuatta ilgili değişiklikleri yapmasını ve söz konusu çalışmaları 1 Mayıs’a kadar tamamlamasını istedi.

Volodin: Rusya’dan kaçıp ülkeye hakaret edenlerin mal varlığına el koyalım

Bu ortada Duma Lideri Vyacheslav Volodin, Kısmi seferberlik ilanından sonra ülkeyi terk eden Rusya vatandaşlarıbaşkalarına fayda sağlamak ve yurtdışındaki varlıklarını korumak Nazileri ve katilleri alenen desteklediğini belirterekbu kişilerin mal varlıklarına el konulmasını önerdi.

Volodin, kısmi seferberlikten kaçıp yurt dışına çıkanların Rusya sayesinde rahat yaşadıklarına dikkat çekti. “Gayrimenkullerini yurt dışındayken yurt dışında kiralıyorlar, Rus vatandaşlarından aldıkları paralarla para kazanmaya devam ediyorlar. Aynı zamanda Rusya’ya iftira atıyorlar. Adaletin kendilerine ulaşamayacağını düşünüyorlar ve yaptıklarının haksız olduğunu düşünüyorlar.” cezasız kalacak.”dedim.

Volodin, bu nedenle, ceza kanununda bu kişilerin mal varlıklarına el konulmasına ilişkin yönetmelikyapmayı teklif etti.

gokceadaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu