Teknoloji

Etkileyici Özellikleriyle Apple M4 İşlemci Tanıtıldı

Apple M4 işlemci için sır perdesi aralandı. Dünkü etkinlik sonrasında Apple M4 tanıtımı yapıldı. İşte detaylar.

Apple’ın merakla beklenen 7 Mayıs etkinliği gerçekleştirildi. Yeni ürünlerin ve donanımların tanıtıldığı etkinlikte tanıtımı yapılan ürünlerden birisi de Apple M4 oldu. Apple’ın yeni işlemcisi olarak tanıtımı yapılan M4, bugüne kadarki en güçlü Apple işlemcisi olarak tarihe geçti. M3’e göre önemli iyileştirmelerin yapıldığı işlemci, kullanıldığı cihazlardaki performansı da ciddi derecede arttırıyor.

İşte M4 Özellikleri

M4 işlemcide performans bölümünde 9/10 çekirdek, GPU biriminde ise 10 çekirdekli bir yapılandırma bulunuyor. Çekirdek yapısı ise şöyle;

  • 3 adet performans çekirdeği (256GB ve 512GB modellerde), 4x Performans çekirdeği (1TB/2TB modellerde)
  • 6 adet verimlilik çekirdeği
  • GPU’da 10 çekirdek

Modellere göre farklı çekirdek yapıları bulunan M4 işlemcide, toplamda AV1 kod çözümleme ve nöral motor gibi temel özellikler dikkat çekiyor. Etkinlikte ürün için sözlerine yer verilen isim Apple Donanım Teknolojileri Başkan Yardımcısı Johny Srouji oldu. Srouji “sınıfındaki en iyi silikonu (çipleri) üretmenin nasıl çığır açmayı mümkün hâle getirdiğine bir örnek” olarak nitelediği M4’ü sadece teknolojisinde değil, tasarımda da M4 ile fark yarattıklarını söyledi.

Etkileyici Özellikleriyle Apple M4 İşlemci Tanıtıldı

M4 Çiplerinin M2 Farkı

Tanıtımda M4 ile M2 serisi kıyaslanırken performans farkının yüzde 50’ye vardığı ifade edildi. Bu kapsamda Apple M4’lü yeni modeller önceki serilere göre yepyeni bir dönem başlatacak seviyede fark içerecek. Dynamic Caching gibi özel teknolojilere sahip olan model, gerçek zamanlı olarak yer değiştiren belleği ile fark yaratıyor. GPU verimliliği gibi tüm alanlarda etkin bir şekilde kendini gösteren bu tip teknolojiler, render gibi işlemleri çok daha kısaltıyor. Tanıtımdaki verilere göre M2’lerin render işlemlerine göre M4 modelleri 4 kat daha güçlü ve hızlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu