Ekonomi

Ereğli ve İsdemir temettü dağıtmama kararı aldı: Hisseler sert düştü

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile İsdemir’in KAP’a yaptığı açıklamada, nakit akışının sağlıklı bir şekilde devam etmesi amacıyla nakit temettü dağıtılmamasına karar verildiği belirtildi. yatırım dönemi.

2022 yılına ait dağıtılmayan net kârın inanılmaz yedek olarak ayrılması 31 Mart’ta yapılacak Genel Kurul toplantısında Genel Kurulun onayına sunulacak. Yeni pay geri alım programını da açıklayan Ereğli, “Hisse Geri Alım Programı, 14 Temmuz 2020 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı ile iptal edilmiş ve Şirketimizin geri alımlarını sağlamak üzere “Hisse Geri Alım Programı” onaylanarak Yönetim Kurulu’na yetki verilmiştir. kendi hisseleri. 1.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait faaliyet sonuçlarının görüşüleceği 31 Mart tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında konunun Genel Kurulun onayına sunulmasına karar verilmiştir.

Kâr dağıtmama kararının ardından her iki şirketin hisseleri haftanın son gününe sert düşüşle başladı. Buna göre 10:18 itibari ile Ereğli Demir Çelik yüzde 4,23 düşüşle 41,16 puandan, İskenderun Demir Çelik yüzde 3,70 düşüşle 43,74 puandan işlem gördü. (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu