Ekonomi

EPDK kurul kararları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) petrol piyasası faaliyetlerine ilişkin 2023 yılında uygulanacak gelir payı fiyatlarına ilişkin Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yakıt türleri ve yakıt türleri ile karıştırılmak üzere tedarik edilen etanol, motorin ve biyodizel türleri, gazyağı, uçak yakıtları, yakıt nafta ve damıtılmış deniz yakıtları için metreküp başına 15,96 lira olarak belirlendi. Denizcilik yakıtları ve fuel oil’de hasılat payı fiyatları ton başına 16,96 lira oldu.

Karar, prestijiyle bugün yürürlüğe girecek.

Ayrıca EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) piyasasında 2023 yılı hasılat payı fiyatını ton başına 35,67 lira olarak belirledi.

Doğalgaz abone iletişim fiyatı için belirlenen üst sınır

EPDK tarafından Doğal Gaz Dağıtım Kısmı İrtibat ve Hizmet Ücretlerine İlişkin Gümrük ve Esaslarda yer alan fiyatların belirlenmesine yönelik karar alınmıştır.

Bu kapsamda, 2023 yılı için doğalgaz dağıtım şirketlerinin uygulayacağı abone bağlantı ücreti üst sınırı 2 bin 135 TL olarak belirlendi. İç tesisat işlem bedeli 889 TL olarak belirlenirken, bağlantı güvence bedeli ise yapılan bağlantının türüne göre 1199 TL olacak.

Karar 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu